A 2020. év mindannyiunk számára emlékezetes marad. Az informatikai szakemberek például nem fogják elfelejteni azt a számtalan megoldásra váró problémát és a hihetetlen mennyiségű munkát, ami a nyakukba szakadt a koronavírus-járvány és az otthoni munkavégzés gyors megjelenésével..

A saját eszközről, otthoni internetről bejelentkező végfelhasználók technikai megsegítése rengeteg új kihívást tartogatott, hiszen egészen más jellegű módszereket kívánt, mint amikor az irodában odaléphetünk az íróasztalhoz és szemügyre vehetjük a gép működését, jelzéseit.

Van egy rendszeresen jelentkező nehézség, mely mind az irodai, mind az otthoni munkavégzés során jelentkezik. Ez pedig nem más, mint a jelszó helyreállítása és a felhasználói fiókokkal kapcsolatos egyéb tevékenységek, mint például önmagunk kizárása a fiókból, lejárt jelszavak, jelszóváltoztatás, stb.

Az önkiszolgáló jelszó-helyreállítási rendszer (SSPR) bevezetése nagy segítséget jelenthet az informatikus csapat számára, akiknek könnyít ezirányú munkaterhelésén, és lehetőséget teremt az egyéb biztonsági és rendszerszintű feladatok elvégzésére.

A Gartner Group and Forrester Research elemzése szerint az IT ügyfélszolgálathoz befutott kérések 20%-50%-a a jelszó helyreállításhoz kapcsolódik. Az SSPR csökkenti az IT-csapathoz befutó hívások és váratlan problémák számát, emellett pedig növeli a hatékonyságot mind a szakemberek, mind a végfelhasználók oldalán.

Az önkiszolgáló jelszó-helyreállítási rendszer képessé teszi a végfelhasználókat, hogy önállóan oldják meg a jelszóhelyreállítás, fiókhozzáférés, jelszóváltoztatás, stb. kérdéseit. Önazonosságukat a biztonsági kérdésre adott válasszal, vagy telefon és email segítségével igazolni tudják, majd a teljesen automatizált rendszer vezetésével – az informatikusok segítsége nélkül – elvégzik a szükséges lépéseket.

Miért érdemes bevezetni az SSPR rendszert?

Gyors kialakítás – a rendszer bevezetése egyszerű és gyorsan kivitelezhető.

Költséghatékonyság – mérhető módon csökkenti a költségeket, hiszen 20%-50%-kal kevesebb hívás fut majd be az informatikai ügyfélszolgálathoz, akik a felszabaduló időben más feladatokat is el tudnak látni

Elégedettség – mivel a végfelhasználóknak nem kell várniuk az informatikus jelentkezésére, elkerülhető a sorbaállás és a frusztrálódás. Az önállóan és szinte azonnal megoldott problémák pedig sikerélményt eredményeznek.

Biztonság – a végfelhasználónak pontosan igazolnia kell magát, így elkerülhető, hogy például valakinek csak telefonos “bemondásra” megváltoztassák a jelszavát.

IT-biztonsági rendszerek és szolgáltatások bevezetésével kapcsolatban forduljon bizalommal a Kerubiel szakembereihez!

Forrás