Adatvédelmi tisztviselő (DPO)

2018 májusától általános érvénnyel bevezetésre került a GDPR, vagyis az egységes európai uniós adatvédelmi rendelet. A rendelet értelmében egyes cégeknek kötelező, másoknak ajánlott adatvédelmi tisztviselőt (DPO) kinevezni.

Az adatvédelmi tisztviselőnek kiemelt szerepe van a GDPR-nak való megfelelés kialakításában és folyamatos fenntartásában egyaránt. A DPO figyelemmel kíséri az adatvédelem területén a jogszabályi változásokat, elkészíti az IT-működést érintő szabályzatokat, és gondoskodik azok naprakész törvényi megfeleléséről.

Ellenőrzi az informatikai rendszereket és azok kontroll folyamatait. Igény szerint IT-biztonsági beszámolót készít a cégvezetés számára, és IT-kockázatelemzést végez.

Munkakörébe tartozik a szakmai segítségnyújtás, tanácsadás, igény szerint a munkatársak adatvédelmi felkészítése és oktatása.

A DPO – ismerve a cég működését, dokumentációját, folyamatait – kapcsolattartóként szolgál az ügyfelek és a NAIH felé, kivizsgálja és kezeli a biztonsági incidenseket.

A Kerubiel megfelelő végzettséggel és tapasztalattal rendelkező munkatársai – megbízási jogviszony keretében – vállalják az adatvédelmi tisztviselő pozíció betöltését.

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.