SAN FRANCISCO, CA – APRIL 24: Pedestrians walk by a T-Mobile store on April 24, 2017 in San Francisco, California. T-Mobile will report first quarter earnings today after the closing bell. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

A T-Mobile, mely az Egyesült Államok harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója, a 2020-as évet adatszivárgással zárta. A cég bejelentése szerint, nemrég fedezték fel, hogy valakik hozzáfértek egyes felhasználói fiókok adataihoz. A kiszivárgott adatok elsősorban azokat érintikl melyeket a T-Mobile gyűjtött saját felhasználóiról a mobilszolgáltatás javítása érdekében.

A cég tájékoztatójából idézünk: “Kibervédelmi csapatunk mostanában fedezett fel egy rosszindulatú, jogosulatlan hozzáférést az Ön T-Mobile fiókjához, melyet azóta megszüntetett. Azonnal elindítottuk a nyomozást, melyben vezető törvényszéki kibervédelmi szakemberek segítik cégünket, hogy kiderítsük mi történt pontosan és mely adatok voltak érintve. Az ügyet azonnal jelentettük a szövetségi rendészetnek, most pedig az érintett ügyfeleket értesítjük.”

A CPNI-ként (customer proprietary network information), vagyis ügyféltulajdonú hálózati információként ismert adatok tartalmazhatják a telefonhívások információit, például a hívás időpontját, időtartamát, a hívó és fogadó fél telefonszámát és egyéb olyan adatokat, melyek megtalálhatók az ügyfél telefonszámláján.

A T-Mobile azt jelezte, hogy a hackerek nem fértek hozzá nevekhez, lakcímekhez, emailcímekhez, pénzügyi adatokhoz vagy jelszavakhoz.

A cég szóvívője szerint december elején történt az adatszivárgás, és a T-Mobile ügyfeleinek 0,2%-t érintette, azaz körülbelül 200.000 felhasználót.

Ez a támadás volt 2020-ban a második, mely a T-Mobile ellen irányult.  A múlt év elején hackerek a cég levelező rendszeréhez fértek hozzá, melynek során a cég egyes dolgozóinak adatai kerültek nyilvánosságra.

Gondoskodjon Ön is időben ügyfelei és munkatársai adatvédelméről! Kérje a Kerubiel szakembereinek segítségét, hogy felkészülten kezdhesse az új évet!

Forrás