A Hungarian Cyber Security Aid (HCSA) a kibervédelmi szolgáltatásait térítésmentesen ajánlja fel a magyar egészségügyi intézmények számára, hogy ezzel is segítse a koronavírus elleni hatékony védekezést.

A HCSA kezdeményezés létrehozója és szakmai biztosítéka a KERUBIEL Kft. Kiemelt támogatója a MKIK – Modern Vállalkozások Programja, az INFOTÉR, a Skurio és a Magyar Kórházszövetség.

A kialakult világjárvány kezelése óriási próbatételt jelent mind a cégek, mind a magánszemélyek számára. Az egészségügyi intézményekre különösen is nagy teher hárul: gondoskodniuk kell a koronavírussal fertőzött betegek gyógyításáról, a létfontosságú szolgáltatások biztosításáról, munkatársaik szakmai felkészítéséről, a védőfelszerelések beszerzéséről és a kórházi ágyak felszabadításáról. Kezelniük kell a járvány következtében kialakult félelmet, nyugtalanságot, a fokozott elvárásokat.

Sajnos, a rosszindulatú hackerek figyelmét sem kerülte el a koronavírus. Miután a vírusfertőzöttek száma világszinten elérte a 250 000-t, jelentősen megnőtt az egészségügyi intézmények, beszállítók és dolgozók elleni kibertámadások gyakorisága és súlyossága. Számos igazolt eset bizonyítja a kórházak ellen intézett célzott támadást.

Miközben az egészségügy digitalizációja világszerte egyre fejlődik, egyre több adat és vizsgálati eredmény válik elérhetővé online, a kibervédelmi fejlesztésre általában nem marad elegendő forrás a költségvetésben. Számos kibervédelmi szakember jelezte az elmúlt években, hogy az egészségügyi intézmények számítógépes rendszerei gyakran elavultak és nincsenek ellátva kellő védelemmel.

Mindezek miatt cégünk életre hívta a Hungarian Cyber Security Aid (HCSA) kezdeményezést, hogy védelmet nyújtson a magyar egészségügyi intézményeknek a kibertámadásokkal szemben, és tevékenyen segítse az egészségügyi intézmények és dolgozóik munkáját. Szakértőink nemzetközi szintű ethical hacking és biztonsági elemző tapasztalattal rendelkeznek, magyar állampolgárok és elkötelezettek a feltétel nélküli segítségnyújtásban.

AMIBEN TUDUNK SEGÍTENI

1. Külső sérülékenység vizsgálat

A sérülékenységi vizsgálat egy engedélyezett etikus hacker támadás a cég informatikai rendszere ellen, melynek segítségével szakembereink feltárják az esetleges biztonsági réseket és hiányosságokat, és megfelelő védelmi stratégiát dolgoznak ki az adott cégre szabottan.

2. Remote munka felülvizsgálata és tanácsadás

Munkatársaink független szakértőként felmérik a megbízott alvállalkozók felkészültségét, munkafolyamatait, döntéshozatali és kivitelezési eljárásait, megbízójuk érdekeinek képviseleti módját és egyéb vonatkozó területeket.

3. Biztonsági előrejelzések és tanácsadás (Threat Intelligence)

A biztonsági előrejelzések elkészítéséhez munkatársaink átvizsgálják az ügyfél profiljához kapcsolódó keresési kifejezéseket, majd adatgyűjtésbe kezdenek a legkülönfélébb forrásokból. Ezt követően átvizsgálják a keletkezett hatalmas adatmenyiséget, és azonosítják a sérülékenységektől, a kártevőkön át a támadásokig mindazon kiberfenyegetéseket, melyek veszélyeztetik az adott intézmény működését vagy adatainak biztonságát.

A vizsgálatok eredményéről munkatársaink részletes szakmai elemzést és beszámolót készítenek. Emellett konkrét megoldási javaslatokat is összeállítanak az intézmények számára a biztonságos informatikai rendszerek kialakításával és működtetésével kapcsolatosan.

A HCSA bekapcsolódott a Digitális Jólét Program kezdeményezésébe is, melyen keresztül meg tudja rendelni szolgáltatásainkat: https://felajanlas.digitalisjoletprogram.hu/felajanlasok/

Ha bizonytalan abban, hogy intézményének milyen típusú kibervédelmi szolgáltatásra van szüksége, kollégáink segítenek megtalálni a legoptimálisabb megoldást. Hívja a 06-30-691-6421 számot!

Amennyiben további kérdései vannak, vagy emailben kívánja megrendelni kibervédelmi szolgáltatásainkat, a felajanlas@kerubiel.com címen várjuk jelentkezését.