Janell Shane kutató a GPT-3 segítségével új karácsonyi dalokat írt a Mikulás rénszarvasa témájára. Kedvenceink az “Lágy a Rudolf” és az “Ó jöjj, ó jöjj, Emmanuel” dallamára énekelhető “Ó jöjj Rudolf, jöjjetek hívek” kezdetűek.

Ha már belefáradtunk a jól ismert szövegekbe, érdemes újítani rajtuk. A mesterséges intelligencia mindig jó választás, ha szeretjük a művészi meglepetéseket. A versek sziporkázó ötletessége Mikulástól Szilveszterig felvidámítja az embert.

“2020-ban rendelkezésünkre áll a GPT-3, mely már rengeteget tanult az internetről, ezért a nagy kihívást az jelentette számomra, hogy abbahagyja a beemlékelt karácsonyi dalok egyszerű ismételgetését. Ha mutattunk neki három karácsonyi dalt, ő egy negyedikkel felelt, melyet az interneten talált, hiszen a képzése alatt pont az ilyen típusú feladatteljesítésért jutalmaztuk. Rájöttem, ahhoz, hogy új dalokat hozzon létre, elegendő, ha csupán három létező karácsonyi dalt adok neki, illetve a még nem létező dal címét” – nyilatkozta Janell Shane.

Mild is Rudolph

Mild is Rudolph’s image in the snow
He has a shiny nose and knows how to cozy-up-nose
He has a little red nose and tiny little hooves
He persuaded a mischievous infant to go straight to sleep

Goodness, how downy is Rudolph’s hide
He has, oh his forehead, so plump and smooth and divine
He has a little black snout and tiny little hooves
Benevolence makes foolish young children go straight to sleep

Shy is Rudolph’s figure when he’s near
He has a twinkle, oh in his eye, and he’s kind of lean
He has a bright shiny nose, and tiny little hooves
He can make any child go straight to sleep

O Come Rudolph, Come

O Come Rudolph, Come Ye Faithful
Oh come, come holly, clad in white, Oh come ye faithful.
Oh come aloud! Oh come and join our choir,
Oh make a joyful noise till earth and heaven ring.

Caw caw caw oh, caw caw caw oh, Caw holly, Caw plum this Christmas.
Oh, caw caw caw, oh caw oh, caw oh oh oh, oh.

Ide kattintva találja a többi karácsonyi dalt.

Bár a mesterséges intelligencia a művészetek terén megmosolyogtató alkotásokkal áll elő, az technika, a média, a természettudományok és az orvostudomány területén már forradalmasította a kutatásokat és kiszélesítette a tudósok előtt a lehetőségeket. A Kerubiel szakemberei is számos fejlesztésben vettek részt. Amennyiben szeretne Ön vagy cége bővebb tájékoztatást kapni a mesterséges intelligencia legjobb alkalmazási területeiről vagy innovatív megoldást keres, forduljon bizalommal a Kerubiel szakembereihez 2021-ben is!

Kép forrása