A Microsoft Teams egész nap ingyenes videóhívás funkciójával átvette a vezetést a Zoomtól. A Microsoft már hónapok óta azon dolgozik, hogy ledolgozza hátrányát a Zoommal szemben. A koronavírus-járvány kezdete óta ugyanis egyre nagyobb hangsúlyt kap a videóhívás a felhasználók magánéletében és munkavégzésében.

A karantén-időszak és a home office bevezetése megnövelte a virtuális kommunikációra való igényt. A szakmai megbeszélések és a baráti csevegések egyaránt áttevődtek az online térbe. A Teams mostantól nem csak az okostelefonok, de a számítógépek számára is elérhetővé tette egész napos videóhívás funkcióját, mellyel egyszerre akár 300 emberrel szervezhetünk megbeszélést, a Together módban pedig akár 49 résztvevőt is láthatunk a galéria nézet segítségével.

Mindez pedig teljesen ingyen elérhető, sőt Teams-fiókot sem kell nyitni hozzá, amennyiben a böngészőn keresztül használjuk. Ez nagy előrelépés és vonzó lehetőség a felhasználók számára a karácsonyi ünnepek közeledtével, mikor is számos család kényszerül arra, hogy külön töltse az ünnepeket.

Bár a Zoom kifejezetten felhasználóbarát, számos funkciót ajánl fel és az utóbbi időben rengeteget tett biztonságának fejlesztéséért, az általa szabott 40 perces híváslimit mégis kedvezetőtlenül érinti a céges és az otthoni felhasználókat.

A Microsoft Teams számos egyéb fejlesztése is a felhasználói élmény növelését szolgálja, például lehetőség van háttérképek beállítására és a Together mód is a videóhívás közvetlen és személyes jellegét erősíti. A zavaró háttérzajok pedig mesterséges intelligencia alapú megoldással küszöbölhetők ki.

Karácsony felé tartva számos lehetőség közül választhatnak azok, akik inkább a virtuális térben kívánják “meglátogatni” családtagjaikat és barátaikat. A Teams bárki számára egész nap ingyenesen elérhető funkciója kiváló lehetőséget kínál.

Bárhogyan is döntünk, a biztonságos videóhívás alapfeltétele a biztonságos eszköz. Gondoskodjon Ön is számítógépe és telefonja védelmi rendszereiről! A Kerubiel szakemberei várják jelentkezését!

Forrás