Illuminated of Helix Bridge.

A szingapúri kormány 8.9 millió amerikai dollárnyi befektetéssel egy új programot indított a blokklánc (blockchain) technológia kutatására.  A Szingapúi Blokklánc Innovációs Program (SBIP) szervezői az Enterprise Singapore, az Infocomm Médiafejlesztési Hatóság és a Szingapúri Nemzeti Kutatási Alapítvány, de az ország központi bankja és pénzügyi szabályozója, a Szingapúri Pénzügyi Hatóság is aktívan támogatja.

A SBIP fő célja, hogy fejlessze, széleskörben megismertesse a cégekkel a blokklánc technológia működését, és támogassa annak bevezetését. A program elsőkörben az ipari, logisztikai és raktározási vállalatokra fókuszál. Terveik szerint az elkövetkező három éven belül 75 cégnél kezdik el alkalmazni a blokklánc technológiát.

A program másik kiemelt feladata, hogy segítse az együttműködést a blokklánc rendszerek és hálózatok között, illetve növelje a blokklánc-szektorban a tehetséges munkavállalók számát.

A blokklánc technológia bevezetését a startupoktól kezdve az olyan óriáscégek, mint az IBM vizsgálta már az elmúlt években, hogy segítségével átláthatóbbá és egységesebbé lehessen tenni az ellátási láncot. A koronavírus-járvány kitörése még sürgetőbbé tette az erre irányuló erőfeszítéseket, ugyanis rámutatott a nemzetközi logisztika és ellátási lánc sebezhetőségére.

Peter Ong, az Enterprise Singapore elnöke nyilatkozta: ”A koronavírus rámutatott arra, hogy ebben az új digitális világban megbízható üzleti rendszerekre van szükségünk. A blokklánc technológia segíti a bizalom kiépítését a logisztikával és ellátmányozással foglalkozó applikációktól kezdve, az ipari finanszírozáson át a digitális identitásokig és hitelesítési folyamatokig.

Szingapúr kormánya partneri kapcsolat kialakítására törekszik a blokklánc-fejlesztőkkel és -cégekkel. Azáltal pedig, hogy más országok kormányaihoz képest jóval nyitottabb az új technológiai megoldások iránt, minden esélye megvan arra, hogy valódi kripto-központtá váljon.

Amennyiben Ön vagy cége érdeklődik a blokklánc technológiák iránt, keresse a Kerubiel munkatársait. Szakembereink a legújabb technológiai megoldások mellett az adatvédelmi kérdések terén is kiemelten magas színvonalú szolgáltatásokat kínálnak.

Forrás