2019. december 2-án került megrendezésre az I. Kerubiel Szakmai Nap, melynek fókuszában a Mesterséges Intelligencia, ill. Magyarország kiber- és adatvédelmi felkészültsége állt.

A Modern Vállalkozások Programja saját kutatása szerint miközben a magyar cégek 94%-a alkalmaz valamilyen vírusvédelmi szoftvert, 90%-a pedig tűzfallal óvja hálózatát, az IT-felelősök a cég hálózati forgalmának 45%-át (!) nem tudják azonosítani.

Magyarország Kormánya elkötelezett a KKV-k fejlesztése iránt, tájékoztató és szemléletformáló programok indultak, és sokmilliárdnyi EU-s forrás áll rendelkezésre IKT-fejlesztésekre.

A KKV-k digitalizációjában Magyarország a sereghajtók között van. CRM-t a hazai vállalkozások 8,5%-a használ, ERP rendszert 14,4%, miközben az EU-s átlag 21% és 33,8%. Komoly gazdasági visszaesést okozhat, ha a magyar KKV-k a korszerű technológiák és vállalatirányítási rendszerek alkalmazása terén nem követik a piaci fejlődés ütemét.

Czimbalmos Levente, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Informatikai Kollégiumának titkára és a Modern Vállalkozások Programja szakmai vezetője, a Kerubiel Szakmai Napján kiemelte, hogy a digitális egyensúly és a versenyképesség fenntartásához a kompetenciának, a HR-nek, az infrastruktúrának és a szoftverezettségnek a harmonikus összhangjára van szükség.

Az előadás ide kattintva elérhető.