Alkalmazás (App)-audit

A digitális média fogyasztása közben a legtöbb időt a mobilunkkal, azon belül pedig az appokkal töltjük. Számos cég dolgozik ma már saját használatú alkalmazásokkal, illetve üzleti szolgáltatásait is appok segítségével teszi elérhetővé ügyfelei számára.

Pozitív ügyfélélményt csak biztonságos alkalmazások segítségével lehet elérni, melyek erősítik a bizalmat a cégünkkel kapcsolatban. Egy sérülékeny alkalmazás percek alatt romba tudja dönteni az addig felépített reputációt, és komoly jogi és pénzügyi következményeket von maga után.

Alkalmazás audit-szolgáltatásunk célja, hogy a cég által használt vagy fejlesztett alkalmazások tüzetes felülvizsgálatával kiderítse, hogy azok megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak és az egyéb elvárható szakmai követelményeknek, illetve praktikus javaslatokkal segítse az esetleges hibák, sérülékenységek kiküszöbölését.

Az alkalmazás-audit során munkatársaink ellenőrzik, hogy az alkalmazás működési és adatkezelési folyamatai biztonságosak, pontosak és a jogszabályoknak megfelelő legyenek. Mivel az alkalmazások a hackerek elsődleges támadási célpontjaivá váltak, az alkalmazás-audit fontos eszköz a szoftverben található hibák és sebezhetőségek kiszűrésében is.

Audit gyakorlatunk elsősorban a következő területeket veszi górcső alá:

Az alkalmazás irányítása – hozzáférés, vezérlés, adatbevitel, üzleti szabályzatok, munkafolyamat-szabályozások, beszámolók, automatizált számítások.

A működés állapotértékelése – hatékonyság, adatvédelem, integritás, rendelkezésre állás, jogszabályi megfelelés, megbízhatóság, sebezhetőség.

Fejlesztési javaslatok – például ajánlat automatizált vezérlő rendszerek tervezésére, melyek biztosítják az ellenőrzések során az áttekinthetőséget, így növelve annak hatékonyságát, illetve hozzájárulnak a kézi beavatkozásból eredő ellenőrzési hiányosságok kiküszöböléséhez

Kiemelt híreink

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.