Compliance audit

A compliance audit a céges működések jogszabályi megfelelését vizsgálja. A hatékony compliance funkció segíti a cégeket a megbízható, a jogszabályokkal és a belső szabályozásokkal összhangban álló működés kialakításában és fenntartásában.

Jogszabályok, vagy önszabályozó testületi határozatok be nem tartása vagy hiányos megvalósítása jelentős pénzügyi és jogi kockázatokat hordoz magában, miközben az ügyfelek részéről komoly bizalomvesztéssel járhat.

Az ügyfelek és tulajdonosok érdekeinek védelme, a márkahűség és cég iránti bizalom fenntartása megköveteli a compliance funkció meglétét.

Az audit során munkatársaink felmérik és értékelik a cégen belüli compliance kockázatokat, a kontrollmechanizmusok meglétét és kialakítási módjait, és javaslatot tesznek a kontrollkörnyezet további fejlesztésére. Az audit végén átadunk egy szakmai vezetői beszámolót, mely tartalmazza a vizsgálat folyamatát, eredményeit és a szakmai javaslatokat.

 

 

Az ellenőrzés során ráadásul nem csak az esetleges munkajogi problémákat térképezzük fel, hanem fényt derítünk arra is, hogy cége kihasználja-e a törvény adta lehetőségekben és az emberi erőforrásokban rejlő lehetőségeket. A compliance audit segítségével egy csapásra egyszerűbbé és átláthatóbbá válik a vállalatirányítás.

Kiemelt híreink

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.