Felkészítés felügyeleti auditra

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a jegybanktörvény alapján folyamatos felügyeletet gyakorol a pénzügyi ágazati törvények hatálya alá tartozó szervezetek és személyek felett.

Ennek keretében az üzleti megbízhatóságot vizsgáló felügyelés, valamint a piacfelügyelés és a fogyasztóvédelem eszközeivel figyelemmel kíséri a pénz- és tőkepiaci intézmények, pénztárak, biztosítók, s a pénzügyi infrastruktúrát alkotó intézmények tevékenységét, szükség esetén pedig intézkedéseket hoz.

A felügyelés célja a kockázatok időben történő felismerése és megfelelő kezelése, elkerülendő, hogy azok veszélyeztessék a rendszer stabilitását és a pénzügyi közvetítő rendszerbe vetett bizalmat.

Számtalan jogszabálynak és felügyeleti ajánlásnak kell megfelelnie azon cégeknek, akik a pénzügyi szektorban végzik tevékenységüket. Nincs olyan pénzintézet, amelynek naptárában ne lenne külön megjelölve az aktuális MNB ajánlást ellenőrző felügyeleti audit dátuma. A háromévente esedékes átfogó vizsgálatra érdemes már jó előre felkészülni.

A Kerubiel munkatársai több pénzintézetnél látnak el Információ-biztonsági felelősi feladatkört, melynek során nagy tapasztalatot szereztek a cégek felkészítésére a MNB-auditra és a folyamatos megfelelés rendszerének kialakításában.

Kiemelt híreink

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.