IT kockázatelemzés

Mielőtt nekikezdünk egy informatikai rendszer kiépítésének vagy átszabásának, elengedhetetlen, hogy felmérjük a kockázati tényezőket, amelyek az adott rendszert fenyegetik. A veszélyek számbavételén túl az általuk okozható károkat is érdemes ám felbecsülni, hogy azok ismeretében alakíthassuk az informatikai rendszert és a cégen belüli válságkezelő tervet.

Az informatikai biztonságra fordított erőforrásaink akkor hasznosulnak a legjobban, ha célzottan és az ismert kockázati tényezőkkel arányosan alkalmazzuk azokat, mégpedig a kezdetektől fogva. Egy informatikai rendszert később is biztonságosabbá lehet tenni, ám olyankor a kezdeti költségek 5–6-szorosával számolhatunk.

Az IT-kockázatelemzés lépései:

  1. Kockázati tényezők, vagyis a rendszer helyes működését fenyegető események felmérése (például áramszünet, természeti károk, meghibásodások, vírusfertőzés, szoftverhiba, betörés, stb.)
  2. Bekövetkezési valószínűség, ill. szándékos visszaélés esetén a támadási potenciál nagyságrendi meghatározása
  3. Lehetséges károk megállapítása és a következmények súlyozása. A titkos adat kiszivárgása miatti hitelvesztés, más természetű, mint az üzletmenet leállása egy adatvesztés miatt.
  4. Védelem kialakítása a kockázatok ismeretének arányában, és fenntartása rendszeres IT-audittal.

Kiemelt híreink

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.