Információ biztosítási felelős (IBF/CISO)

A CISO az adott cég információ- és kiberbiztonságáért felelős főtisztviselő. Munkája átfogja az informatikai tevékenységek egészét, a számítógépes rendszereket, az üzleti folyamatokat, az incidenskezelést, és szükség esetén a katasztrófa utáni helyreállítást.

Védelem – a CISO ügyel arra, hogy a cég alkalmazottai, üzleti folyamatai és rendszerei – a várható kockázatokkal arányos mértéknem – felkészültek legyenek az informatikai támadásokkal szemben, a cég adatai ne kerüljenek illetéktelenek kezébe, a céges rendszerhez csak azok férjenek hozzá, akik megfelelő jogosultságokkal rendelkeznek.

Monitorozás – a CISO konszolidálja és integrálja a biztonsági technológiákat, lehetőség szerint kiépít egy integrált biztonsági üzemeltetési és elemzési platform architektúrát (SOAPA), keresi és felderíti a biztonságos működést veszélyeztető tényezőket, kiszűri a gyanús eseményeket és a jogosulatlan hozzáféréseket.

Karbantartás – a CISO az incidens bekövetkezte után minimalizálja a kárt, és biztosítja, hogy a cég alkalmazottai, üzleti folyamatai és rendszerei a lehető leghamarabb folytatni tudják a megszokott üzletmenetet és szolgáltatásokat.

Menedzsment – a CISO gondoskodik arról, hogy a cég vezetése, munkavállalói, rendszerei és folyamatai folyamatosan felügyelhetők legyenek. A CISO végzi az IT-terület szakmai irányítását, emellett felügyeli és biztosítja az IT-biztonsági képzéseket, továbbképzéseket a cég dolgozói számára.

Kiemelt híreink

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.