A kibervédelem nem egyszerű műfaj. Azok a CISO-k pedig különösen nehéz helyzetben vannak, akik pár fős biztonsági csapattal kénytelenek szembenézni a kibertér fenyegetettségével.

Nagy cégekkel összehasonlítva, a kis- és középvállalkozások CISO-i kevesebb szakemberrel, szűkebb szakterülettel, kisebb költségvetéssel és alacsonyabb technológiai felszereltséggel rendelkeznek, miközben jobban ki vannak téve a napi, sürgős elhárításra váró védelmi feladatoknak.

A kis- és középválllakozások CISO-i egyre többször keresik a virtuális CISO-k (vCISO) társaságát, hogy tanácsot kérjenek tőlük, vagy tanuljanak tapasztalataikból. A vCISO-k általában olyan egykori CISO-k, akik hosszú éveket töltöttek kis és nagy cégek biztonsági rendszereinek kiépítésével, üzemeltetésével és irányításával.

Brian Haugli, neves amerikai vCISO, összefogott a Cynet kibervédelmi céggel, mely kis biztonsági csapatok számára tervez autonóm XDR-platformokat, hogy olyan képzési anyagot készítsenek, mely kifejezetten e kis csapatok CISO-i számára lett kifejlesztve. Az ő kérdéseikre és nehézségeikre válaszolnak e videók, és kínálnak gyakorlatba átültethető megoldásokat.

Brian Haugli jól ismeri a CISO-k feszültséggel teli napjait, a számtalan tennivalót és programot, melyek a védelmi feladatok ellátásához kellenek és teljesen elborítják az embert. A videók kiváló első sorozata például abban segíti a CISO-kat, hogy megértsék a NIST Cybersecurity Framework (CSF) működését és elkezdjék használni.

A NIST CSF hasznos eszköz a CISO-k számára, hogy egy kicsit eltávolodva az adott problémától logikusan végigtekintsék a kialakult helyzetet, és kidolgozzák a megoldási tervet. Segít abban, hogy a kiemelt fontosságú pontokat azonosítsák és gondoskodjanak azok elsődleges biztonságáról. A CISO-k így nem esnek abba a hibába, hogy nagy nyomás alartt a kritikus biztonsági helyzetek elkerülik a figyelmüket.

A videók ide kattintva elérhetők.

A Kerubiel hisz abban, hogy a felkészült biztonsági szakember és a biztonságtudatos munkavállaló jelenti a legfontosabb védelmi rendszert a cégek életében. Személyre szabott képzéseinkkel segítjük a cégek biztonságvédelmi felkészülését. Bővebb tájékoztatásért, keresse képzési szakembereinket!

Forrás