Igazságügyi szakértői feladatok

Léteznek olyan jogviták, amelyekben a tényállás megállapítása vagy egy szakkérdés megoldása kizárólag igazságügyi szakértői vélemény felhasználásával történhet csak meg.

Az igazságügyi szakértő tagja a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamarának. Fő feladata, hogy a bíróság és más hatóság kirendelésére, vagy megbízás alapján, a szakterületét érintő kérdésben szakvéleményt készítsen.

Szakképzett munkatársaink az adatvédelem és az informatikai biztonság területét érintő szakkérdésekben naprakész jogi, tudományos és műszaki ismeretek alapján készítik el a bírósági döntést segítő szakvéleményt.

A második világháború előtt is már létezett e szakértői intézmény, csak akkor törvényszéki hites szakértőnek nevezték őket. A mai igazságügyi szakértői rendszer a 29/1964. számú kormányrendelettel született meg, majd módosult a 4/1976. MT. számú rendelettel. Jelenleg a 2016. évi XXIX. törvény a hatályos, amely az igazságügyi szakértőkről szól.

Kiemelt híreink

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.