Üzletmenet-folytonossági és Katasztrófa-elhárítási tervek elkészítése (BCP/DRP)

Minden cégnél előfordulhat tűzeset, csőtörés, váratlan áramszünet vagy rendszerleállás, esetleg számítógépes vírus- vagy hackertámadás, melyek jelentősen befolyásolják vagy veszélyeztetik az üzletmenet folytonosságát.

Érdemes felkészülni a váratlan helyzetekre, hogy amikor azok bekövetkeznek

  • minimalizáljuk a pénzügyi- és piaci veszteségeket,
  • fenntartsuk a kulcsfontosságú folyamatokat,
  • helyettesítjük, ill. mihamarabb helyreállítsuk a szolgáltatásokat,
  • megóvjuk a cég hínevét és megőrizzük ügyfeleink bizalmát.

Az üzletmenet-folytonossági terv (BCP) az adott cégre szabott, egyedi eljárásrend, mely elsősorban az üzleti folyamatokat tartja szem előtt. A katasztrófaelhárítási terv (DRP) az informatikai eszközök optimális működésének mielőbbi helyreállítására és a technikai lépésekre fókuszál.  A BCP/DRP biztosítja, hogy

  • szükség esetén rendelkezésre álljanak a hibaelhárításhoz szükséges erőforrások,
  • mindenki tisztában legyen a szerepével és feladatával,
  • krízishelyzetre gyorsan, tudatosan, költséghatékonyan tudjon reagálni a cég.

Az üzletmenet-folytonossági és katasztrófaelhárítási tervek kialakításának első lépése az adott cég üzleti folyamatainak felmérése. Ezt követi a lehetséges kockázatok és azok üzleti hatásainak elemzése (BIA).

A BCP/DRP tartalmazza a kockázatok minimalizálásának és kezelésének részletesen kidolgozott módjait. A Kerubiel a dokumentumok kidolgozásán túl, azok szoftveres támogatásával, tanácsadással, minőségbiztosítással és oktatással is ügyfeleink rendelkezésére áll.

Kiemelt híreink

Elérhetőségeink

Ha nem szeretne biztonsági réseket cége információs és informatikai biztonsági rendszerén, kérje szakembereink segítségét, és számoljon le valamennyi kockázati tényezővel! Munkatársaink nem Öntől különállóan, hanem Önnel és cége kijelölt munkatársaival együtt alkotják meg a vállalat számára legideálisabb rendszert.

Célunk, hogy a legköltséghatékonyabban végezzük el a cége számára legértékesebb munkafolyamatokat.